HomeHome  WeblapWeblap  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
FRPG toplista
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Szept. 10, 2017 5:20 pm-kor volt itt.
Testvéroldalunk
Dán kisváros a semmi közepén. Katonai diktatúra. Kitörni készülő botrány.
A Memento Mori testvéroldala. Csatlakozz hozzánk ott is!
Chatbox
Adminok
x elbírálás
x canonok
x pb lista

x csoportok
x archiválás
x pontozás

x karbantartás
x moderálás
x pontozás
Legfrissebb reagok
» Ted
by Andromeda Tonks
Csüt. Ápr. 21, 2016 6:49 pm


» Travers & Dolohov
by Alastair Travers
Kedd Jan. 12, 2016 12:39 am


» Nathan & Carol
by Caroline Mulciber
Vas. Jan. 10, 2016 1:39 am


» Alastair Travers
by Admin
Csüt. Jan. 07, 2016 7:43 pm


» Desert Empire
by Vendég Szer. Jan. 06, 2016 6:52 pm

» Skulduggery
by Vendég Hétf. Jan. 04, 2016 4:34 pm

» Neminra világa
by Vendég Hétf. Jan. 04, 2016 9:51 am

» Evelyne & Aaron
by Evelyne Diggory
Szomb. Dec. 19, 2015 5:29 pm


» Lily and James (Potterek)
by Lily Potter
Kedd Dec. 15, 2015 12:23 am


» Marl & Oliver
by Oliver McKinnon
Hétf. Dec. 14, 2015 9:26 pm


» Mr. Prewett & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Hétf. Dec. 14, 2015 9:04 pm


» Keresett karakterek
by Tyler Whitehorn
Pént. Dec. 11, 2015 11:22 pm


» Maisie kapcsolatai
by Maisie Beverly
Pént. Dec. 11, 2015 11:07 pm


» Ágas és a többiek
by James Potter
Csüt. Dec. 10, 2015 9:16 pm


» McLaggen
by Byron McLaggen
Szer. Dec. 09, 2015 7:00 pm


» Brody Amherst kapcsolatai
by Brody Amherst
Szer. Dec. 09, 2015 6:42 pm


» Harold & Caspar
by Harold Minchum
Szer. Dec. 09, 2015 6:21 pm


» Mr. Minchum
by Harold Minchum
Kedd Dec. 08, 2015 11:50 pm


» Jenessa és mások
by Jenessa Mulciber
Kedd Dec. 08, 2015 11:36 pm


» Narcissa Malfoy kapcsolatai
by Narcissa Malfoy
Hétf. Dec. 07, 2015 12:39 am» Az élő cikesz
by Eliot Makepeace
Vas. Dec. 06, 2015 10:26 pm


» Dominic H. Linwood
by Dominic Linwood
Vas. Dec. 06, 2015 9:22 pm


» Tyler hates cats
by Tyler Whitehorn
Vas. Dec. 06, 2015 5:55 pm


» Tyler Whitehorn
by Admin
Vas. Dec. 06, 2015 1:17 am


» Gwenog & Oliver
by Oliver McKinnon
Szomb. Dec. 05, 2015 12:45 pm


» Lucius & Levin - 1981
by Levin Dolohov
Szomb. Dec. 05, 2015 12:32 pm


» Vanessa & Jamie & Caradoc
by Vanessa Dearborn
Pént. Dec. 04, 2015 10:55 pm


» ★ Carol
by Caroline Mulciber
Csüt. Dec. 03, 2015 2:23 pm


» Caradoc Dearborn kapcsolatai
by Caradoc Dearborn
Kedd Dec. 01, 2015 6:50 pm


» Kapcsolatok
by Admin
Kedd Dec. 01, 2015 5:08 pm


» Perselus Tobias Piton
by Perselus T. Piton
Kedd Dec. 01, 2015 1:25 pm


» The Age Of The Marauders
by Marlene P. McKinnon
Hétf. Nov. 30, 2015 5:00 pm


» Marlene P. McKinnon
by Admin
Hétf. Nov. 30, 2015 3:51 pm


» Caspar & Gwenog
by Caspar Whitehorn
Vas. Nov. 29, 2015 12:35 am


» Oliver McKinnon
by Admin
Pént. Nov. 27, 2015 9:18 pm


» Nathan Winslow
by Admin
Pént. Nov. 27, 2015 9:16 pm


» Fabian Prewett
by Admin
Pént. Nov. 27, 2015 3:53 pm


» Vanessa Dearborn
by Admin
Hétf. Nov. 23, 2015 11:49 pm


» Jenessa & Theo
by Jenessa Mulciber
Pént. Nov. 20, 2015 2:40 pmShare | 
 

 Pálcaleírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenetSzer. Május 13, 2015 12:26 amPálcaleírások


"Karrierem legelején pálcakészítő apám munkáját figyeltem, ahogy a különböző anyagokkal birkózik. Törekvéseim arra irányultak, hogy felfedezzem a legjobb pálcamagokat és mikor eljön az idő, átvegyem a családi vállalkozást. Így is lett. Hosszas kísérletezés, kutatás után jöttem rá, hogy csak három pálcamag adhat tökéletes erejű pálcát: egyszarvúszőr, sárkányszívizomhúr és főnixtoll. Mindhárom anyag rendelkezik saját, különböző tulajdonságokkal. A következőekben erről olvashatjátok el összefoglaló jegyzeteimet. Hozzátenném, ez csak egy rövid áttekintés e komplex, bonyolult témához.
 

HOSSZ ÉS RUGALMASSÁG

Sok pálcakészítő a vásárló magassága alapján választja ki a pálca hosszát. Ez ostobaság, a varázspálca hossza csak kis mértékben függ a testmagasságtól. A személyiség számít elsősorban. Megfigyeléseim alapján a hosszabb varázspálcák drámaiabb stílusúak, míg a rövidebbek elegánsabbak és kifinomultabbak. A három legfontosabb tényező a fa, a mag és rugalmasság, a hossz már elenyésző ezek mellett.
A legtöbb pálca kilenc és tizennégy hüvelyk között mozog. Adtam már el nyolc és fél hüvelykes, de tizenöt hüvelykes pálcát is, azonban ezek rendkívül ritkák. A nagyon kicsi pálcák általában azokat választják ki, akikből hiányzik valami.
A rugalmasság és a merevség leginkább az alkalmazkodóképességet jelöli. Természetesen ez alapján sem lehet kategorizálni egy pálcát, az alkalmazkodás is függ a mágus tehetségétől, tapasztalatától és stílusától.

 
PÁLCAFÁK

Akác  
Az akác egy nagyon szokatlan pálcafa, amelyből megfigyeléseim alapján igen trükkös pálcák készülnek. Legtöbbször nem engedelmeskednek a gazdájukon kívül másnak - a legerősebbek senkinek sem. Emiatt az érzékenységük miatt nehéz őket megfelelő kézbe adni. Csak keveset tartok belőlük, azoknak a boszorkányoknak és varázslóknak, akikhez illenek. Az akácra nem igaz, amit általában mondanak róla, hogy "bumm és varázslat". Amikor jó párt alkot a gazdájával, nagyon jó pálca lehet. Sokan nem szeretik.  
 
Éger  
Az éger egy merev fa, mégis azt vettem észre, hogy az ideális tulajdonos nem makacs vagy csökönyös, hanem segítőkész, figyelmes és nagyon szerethető. Miközben a legtöbb pálca hasonló karakterű tulajdonost keres, addig az éger a maga ellentétét keresi. Ha egy éger pálca jó kezekbe kerül, csodálatos, hűséges segítőtárs válik belőle. Az összes fafajta közül ez a legalkalmasabb a nonverbális varázslásra, és az a hír járja, hogy csak a legfejlettebb boszorkányokat és varázslókat választják ki.  
 
Alma  
Almafa pálcákat nem gyártanak nagy számban. Erősek, és céltudatos, nagyratörő emberek kezében érzik a legjobban magukat. A feketemágia sem áll távol tőlük. Azt mondják, egy almafa pálca tulajdonosa közkedvelt és elismert lesz. Észrevettem, hogy a varázslatos kisugárzású vásárlók gyakran az almafa pálcák között találják meg az igazit. Almapálca tulajdonosok között gyakori az a ritka képesség, hogy el tudják sajátítani más mágikus lények anyanyelvét.  
 
Kőris
A kőris pálcák csak tehetséges varázslók kezében érzik jól magukat. „Egygazdásak”, eredeti tulajdonosukon kívül senkinek sem engedelmeskednek, elveszítik hatalmukat. Igazán szélsőséges tud lenni, ha egyszarvúszőr maggal párosítják. Kevesen foglalkoznak ezzel a fával, de én úgy gondolom, igaz a régi vers, miszerint nagy hasonlóságot mutat a berkenyével és a mogyoróval. Talán azok a legmegfelelőbbek egy kőrispálca birtoklására, akik bizonytalanok. Gyakorta érkeznek hozzám túl pimasz és magabiztos varázslók, akik ezt a jó hírű pálcát szeretnék kipróbálni. De mindig csalódniuk kell. Az ideális tulajdonos lehet makacs, és később bátor is, de sosem durva és arrogáns.
 
Rezgőnyárfa  
Nagyapám, Gerbold Ollivander mindig is azt vallotta, hogy a nyárfa pálcák a következetes, erős és morális emberek kezében dolgoznak a legtökéletesebben. Egy régi vicc szerint, amely elterjedt a kisebb pálcakézítők között, a nyárfa pálcák sosem választanak politikust maguknak. Ez azonban nem igaz, ugyanis két kiváló miniszter, Eldritch Diggory és Evangeline Orpington is nyár pálca tulajdonosa volt.
 
Bükkfa
A bükkfának idő kell, hogy összeszokjon gazdájával, használatához tapasztalat szükséges. Gyengén teljesítenek a szűk látókörű, intoleráns emberek kezében. Ezek az emberek egy bükkfapálcához hasonló pálcával is nehezen boldogulnak. Ha megfelelő tulajdonosra lel, akkor a művészi finomság jellemzi ezt a pálcát, amely méltó hírnevére.  
 
Kökénybokor  
A kökény egy igazán szokatlan pálca, amelyre - véleményem szerint – tényleg illik a harcos megnevezés. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tulajdonosa beleássa magát a feketemágiába, bár kétség kívül remek eredményeket érne el benne. Gyakori az aurorok körében is, de nem egy Azkabanba került varázsló is kökénypálcát használ. A kökénybokor tulajdonságai illenek a gazdájára is: tövises, mégis a legédesebb bogyókat találhatjuk rajta. A kökénypálca hűséges szolga.
 
Fekete dió  
Kevésbé gyakori, mint az egyszerű diófa pálca. Keresi mesterében az erőt és a jó ösztönöket. Nagyon szép pálcákat ad, de gazdájuknak meggyűlik velük a bajuk. Nagyon érzékenyek a tulajdonosuk lelki állapotára, erejük is elmegy, ha gazdájuk mélypontra kerül és becsapja magát. Ez a pálca nem tűri, ha mestere nem őszinte magához, nem engedelmeskedik neki. Egy öntudatos varázslóval párosítva az egyik leghűségesebb és erősebb pálca, emellett pedig mutatós is.
 
Cédrus  
Amikor cédruspálcát birtokló emberrel találkozom, mindig meg kell állapítanom, hogy hűséges és erős jellem. Apám, Gervaise Ollivander mindig azt mondta: "Soha ne osztogass felelőtlenül cédruspálcákat!". És egyetértek, eme pálcák találjanak tökéletes otthonra egy tisztánlátó embernél. Mitöbb, egy olyan embernél, aki törődik másokkal és megvédelmezi a szeretteit. E pálca jól illeszkedik azokhoz a varázslókhoz és boszorkányokhoz, akik leblokkolnak a harcok során.
 
Cseresznye  
A nagyon ritka cseresznyefa furcsa erejű pálcákat ad. A japán diákok díjazzák ezt a legjobban, a Mahoutokoro varázslóiskolában, ahol a cseresznyefa pálcás tanulónak nagy presztízse van. El kell oszlatni a nyugatabbi pálcavásárlók elképzeléseit, miszerint az élő fa rózsaszín virága komolytalanná, giccses pálcává teszi. Az igazság az, hogy a cseresznyefa gyakran ad halálos erejű pálcákat, bármilyen is legyen benne a mag, de sárkány-szívizomhúr magú pálca soha nem áll össze olyan varázslóval vagy boszorkánnyal, aki nem rendelkezik magas önkontrollal és elmeerővel.  
 
Gesztenye  
Ez egy nagyon különös, sokoldalú fa, a karaktere nagyon eltérő lehet a mag függvényében, és birtokosának a jelleméből is átvesz valamennyit. A gesztenyefa pálca azokat a boszorkányokat és varázslókat vonzza magához, akik jártasak a mágikus állatok szelídítésében, nagy gyógynövénytan tehetséggel vannak megáldva, vagy természetes repülők. Azonban sárkány-szívizomhúrral párosítva talán azok között találja meg a partnerét, akik luxusban élnek, anyagiasak, és kevésbé lelkiismeretesek, mint kéne. Ellenben, a Wizengamot három egymást követő vezetőjének is gesztenyefa pálcája volt, unikornis maggal, ami arra mutat, hogy ez a párosítás előszeretettel érintkezik a joggal és az igazságszolgáltatással.  
   
Ciprus  
A ciprusfa pálca a lélek belső nemességéhez kapcsolódik. A nagy pálcakészítő, Geraint Ollivander azt írta, mindig megtiszteltetésnek érezte, ha párosíthatott egy ciprus pálcát, mert tudta, hogy olyan boszorkánnyal vagy varázslóval találkozott, aki hősies halált fog halni. Szerencsére ezekben a kevésbé vérszomjas időkben a ciprus pálcák birtokosai ritkán vannak arra rendeltetve, hogy ilyen módon megváljanak az életüktől, bár kétségtelen, hogy sokan közülük megtennék, ha úgy hozná a szükség. A ciprusból készült pálcák a bátor, vakmerő és önfeláldozó emberek között találják meg lelki társukat; olyanokban, akik nem ijednek meg az árnyékuktól, ha harcolniuk kell saját, vagy barátaik védelmében.  
   
Somfa  
A som pálca az én egyik személyes kedvencem. A tulajdonosai mindig humoros, szórakoztató emberek. Azonban a somfa pálca gyakran merész és gonosz, de a természete játékos és ragaszkodik a gazdájához, ahogy a mestere is más emberekhez. A tulajdonosok keresik az izgalmakat, igénylik a nagy teret. Sokan úgy tartják, hogy a som pálcák nem képesek komoly varázslatokra, de ez nem igaz. Egy okos és tehetséges mágussal párosulva káprázatos varázslatokra lehet képes. Viszont sok sompálca nem hajlandó nonverbális varázslatot végrehajtani, emellett pedig kifejezetten zajos varázspálcák.
 
Ébenfa  
Ez a koromfekete pálcafa olyan megjelenéssel és hírnévvel rendelkezik, hogy meglehetősen alkalmas harcra és átváltoztatásra. Az ébenpálca a legboldogabb egy olyan ember kezében, akiben megvan a bátorság, hogy önmaga legyen. Gyakran nehezen alkalmazkodik, nagyon egyéni, vagy megmarad a külső szemlélő kényelmes szerepében –ébenpálca-tulajdonosok egyaránt találhatók a Főnix Rendjében és a Halálfalók között. Tapasztalatom szerint az ébenpálca tökéletesen passzol ahhoz, aki erősen ragaszkodik az elképzeléseihez - nem számít, merrefelé próbálják irányítani, eltéríthetetlenül menetel a céljai felé.  
 
Bodza  
A legritkább pálcafa, de ennek ellenére hatalmas a hírneve. Nehezebb összehangolódni vele, mint bármelyik másik pálcával. Rengeteg benne a mágia, de gyakran úgy tűnhet, hogy a pálca irányít és nem a mágus. Sokan félnek ettől a pálcától, de ez csak ostoba babona. Az igazság az, hogy általában a nem szokványos emberek között lel gazdára, akikre később a sors nagy feladatokat oszt.
 
Szilva  
Vonzó és erős pálca, rengetegen kedvelik szép, meleg színe miatt. Hírnevét bátorsága és mesterében való bizalma alapozta meg, emiatt a kereslet mindig meghaladta a fellelhető kínálatot. Azonban ez a pálca trükkösebb, mint azt sokan gondolnák. Ez a pálca mindig rejteget valamit, akárcsak gazdája. Jellemző, hogy a szilvafa pálcát birtoklók csak ritka alkalmakkor mutatják meg igazi képességeiket, máskor pedig képességeiken alul teljesítenek.
 
Kocsányos tölgy  
A pálca, jó és rossz időkben is igazi társ, akár csak egy barát. A kocsányos tölgy keresett pálca ereje, bátorsága és hűsége miatt. E pálca tulajdonosait jellemzi a természet, az állatok iránti szeretet. A kocsányos tölgy gazdáira az életöröm és a természetes világ iránti érdeklődés is jellemző. Úgy tartják, Merlin is ilyen pálcával rendelkezett, bár ez nem bizonyított, hisz sírját a mai napig nem lelték meg.
 
Jegenyefenyő  
A fenyő pálca mindig független, egyéni mestert választ, aki gyakran magányos, érdekes és talán titokzatos is. Élvezi, ha kreatív feladatokat adnak neki, ellentétben sok pálcával, könnyen alkalmazkodik az új dolgokhoz. Sok pálcakészítő szerint a fenyőpálcák képesek az érzékelésre, és emiatt is remek teljesítményt nyújtanak gazdájuk kezében. E varázspálca tulajdonosai meglehetősen sokáig élnek. Alkalmas és érzékeny a nonverbális mágiára.
 
Galagonya  
Gregorovitch, a pálcakészítő ezt írta a galagonyapálcáról: "furcsa, ellentmondásos pálca, hiszen a fa levelei és termései gyógyítanak, mégis érezni rajta a halál szagát." Az elképzeléseink rengeteg dologban ütköznek, ám a galagonyával kapcsolatban egy véleményen vagyunk. A galagonyapálca alkalmas gyógyításra és átkokra is egyaránt. Nehéz összehangolódni vele, de a galagonyapálcák gazdái legtöbbször tehetséges varázsló, azonban ha nem, akkor veszélyes következményei lehetnek. Ha rosszul kezelik, a varázslatok visszafelé sülhetnek el...
 
Mogyoróbokor  
Érzékeny pálca, amely gyakran tükrözi a gazdája érzelmi állapotát. Leginkább egy olyan mesternél érzi jól magát, aki érti és tudja kezelni a saját érzelmeit. E pálca elveszíti erejét, ha gazdája súlyos lelki traumán esik rá. Ellenben jó kezekbe kerülve kimagasló erejű pálcává válhat. Nehezen lehet hozzá pálcamagot tenni. Különleges képessége, hogy érzékeli a földalatti vizeket. Ilyenkor ezüstös, könnycsepp alakú füstfelhőket fúj.
 
Magyal  
A magyal az egyik legritkább pálcafa, hagyományosan védőnek tartják. Legszívesebben olyanoknak dolgozik, akiknek szüksége lehet segítségre a haragjuk és hevességük legyőzésében. Ugyanakkor a magyalpálcák általában olyan tulajdonost választanak, akik elkötelezettek valamilyen veszélyes spirituális dolog iránt. A magyal az egyik olyan pálca, aminek képessége legjobban a magtól függ. Közismerten nehezen működik együtt főnixtollal, mert a fa minőségi ingadozása furcsa konfliktusba kerül a főnixtoll leválásával. Abban a ritka esetben, amikor ilyen, de jól működő párosítással találkozunk, senki és semmi nem állhat a pálca és a gazdája útjába.  
 
Szilfa
A megalapozatlan hit szerint csak az aranyvérű varázslók kezében működik, így e pálca tulajdonosai gyakran igyekeznek bizonyítani származásukat. Az igazság valójában az, hogy a tehetséges és méltósággal rendelkező varázslókkal alkot jó párost. Tapasztalataim szerint a szilfapálca tulajdonosokat kevés baleset éri, nem követnek el ostoba hibákat. Elegáns és kifinomult pálca, amely képes a magas szintű varázslatok tökéletes elvégzésére is.
 
Gyertyánfa  
A saját pálcám is gyertyánból készült. Személyes tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy ez a pálca mindig olyan varázslót vagy boszorkányt választ, akit egy szenvedély, mondhatni rögeszme éltet. Az egyik leggyorsabban alkalmazkodó pálca, átveszi tulajdonosa stílusát, teljesen személyre szabottá válik. Emiatt más kezében szinte használhatatlan. Mestere elvei szerint cselekszik csak, az azokkal ellenkező parancsokat nem hajtja végre. Különösen finom és érzékeny pálca.
 
Vörösfenyő  
A vörösfenyő pálcákra folyamatos a kereslet, sosincs belőlük elegendő. Ezt hírnevének köszönheti, miszerint szerencsét hoz gazdájára. Ez valójában nem a pálcának köszönhető, hanem magának a mesternek van remek érzéke ahhoz, hogy elkerülje a bajokat. Ezt a pálcát mindig érdekes párosítani egy varázslóval vagy boszorkánnyal.
 
Babér  
Azt mondják, a babérpálca nem tud becstelen cselekedetet végrehajtani, bár a dicsőségre való törekvés (ami nem ritka a babérpálcák tulajdonosai között) erősen hajtja. Ismertem halálos erejű babérpálcát is. A babérpálcákat néha bizonytalannak gondolják, de ez nem igaz. Ezek a pálcák, úgy tűnik, nem képesek tolerálni a lustaságot a birtokosukban, az ilyen tulajdonságú varázslókat gyakran kiválasztják maguknak. Egyébként mindörökre az első tulajdonosához ragaszkodik, sőt szokatlan és vonzó tulajdonsága, hogy spontán villámcsapást produkál, ha valaki megpróbálja ellopni.  
 
Juharfa  
A juharpálca által választottakat általában világutazók és felfedezők között találom; ők nem otthonülős pálcák, tulajdonosuk ambícióit preferálják, máskülönben a bennük lévő varázs felgyülemlik és fakóvá válik. A friss kihívások és a rendszeres helyszínváltozások okozhatják, hogy ez a pálca szinte ragyog, ahogy nő, úgy csiszolódik össze a partnerével, közösen fejlődnek.  
 
Körte  
Ezek az aranytónusú pálcák a melegszívű, nagylelkű és bölcs emberek kezében érzik jól magukat. E pálcák birtokosai általában népszerűek és megbecsültek. Nem tudok olyanról, hogy körte pálca feketemágus kezébe került volna. Rugalmas, de sok év után is makacs pálca.
 
Erdeifenyő  
A nagyapám, Gerbold Octavius Ollivander mindig a túlélők pálcájának nevezte, ugyanis három olyan varázslónak is eladott belőle, akik sértetlenül éltek túl halálos veszélyeket. Keresett pálca, amely rugalmas, keresi a kitartó, erős és valódi céllal rendelkező varázslókat. Hogy ez a cél rossz vagy jó, az már változó. Különösen alkalmas pálca az átváltoztatásra és támogatja gazdája esetenkénti megfélemlítő, határozott viselkedését.
 
Nyárfa  
A nyárfa pálcák finom és kellemes külsejű pálcák, fehér színükkel az elefántcsontra hasonlítanak. Tulajdonosuk gyakran párbajozó szellemű, különösen alkalmasak a harcra. Egy hírhedt és titokzatos XVIII. századi párbajklub tagjai állítólag csak nyárfa pálcával rendelkezhettek. Tapasztalataim szerint e pálca tulajdonosai határozott és elszánt emberek, akiket az átlagosnál jobban vonzanak a küldetések és az újdonságok, forradalmároknál is gyakori.  
 
Vörös tölgy  
A tudatlan varázslók gyakran azt mondják, hogy a vörös tölgy pálcák tulajdonosai mind tüzes emberek. Való igaz, e pálca képes a rendkívül gyors reakcióidőre és tökéletes párbajpálca. Kevésbé gyakori, mint a kocsányos tölgy. Ideális mester kezében gyors észjárású, alkalmazkodó és jellemző rá, hogy rendelkezik valamilyen védjeggyel. Véleményem szerint az egyik legszebb pálca.
 
Vörös berkenye
A berkenye pálca mindig is híres volt védelméről, amelyet különösen nehéz megtörni. Nincsenek olyan feljegyzések, melyekben feketemágusok birtokoltak volna ilyen pálcát. A berkenye nem árt senkinek. Tisztaszívű és tiszta gondolkodású emberek kezében érzi jól magát. De ez ne tévesszen meg senkit, mert egyben a legjobb párbajpálca is.  
 
Ezüsthárs  
Ez a szokatlan és rendkívül vonzó pálca a XIX. században volt a legelterjedtebb. A kereslet meghaladta a kínálatot, és a gátlástalan pálcakészítők különböző fákat alakították át, hogy úgy tűnjön, a vevőnek ezüsthárssal van dolga. A laikusok persze megelégedtek a szokatlanul impozáns külsővel, és reménykedtek benne, hogy a pálca méltó lesz híréhez. Kifejezetten alkalmas látnokok és legilimentorok számára. Akkoriban rengeteg pálcakészítőt megvádoltak csalással, még Gerbold Ollivandert, a nagyapámat is. Mára már kevésbé divatos pálcafa.
 
Lucfenyő  
A szakképzetlen pálcakészítők nehezen megmunkálható pálcának tartják. Igaz, hogy kell tehetség az elkészítéséhez és akár egy rossz mozdulattal is tönkretehetjük. Biztos kéz szükséges a használatához, mert gyakran úgy végzi el a feladatokat, ahogy azt ő szeretné. Azonban amint a pálca összhangba kerül gazdájával, hűséges társ lesz. Kedvelik szép színe miatt, és jellemzőek rá a drámai hatások is.
 
Platán
A platán különleges pálcákat ad, amelyek keresik az új élményeket és a mindennapi kihívásokat. Egy régi monda szerint, mikor ez a pálca unatkozik, akkor lángokat idéz elő. Tapasztalataim szerint e pálca ideális tulajdonosa kíváncsi, kalandozó, nagy teljesítményeket mutat fel és mindig kész a tanulásra, emellett pedig keresi az őt megillető helyet a világban. Mint az erdőkben, úgy a pálcák között is értékes.
 
Szőlő  
Már a druidák is felismerték a szőlő fás szárát, amely alkalmas a pálcakészítésre. Boldog vagyok, hogy tovább vihetem ezt az ősi hagyományt. Megfigyeltem, hogy a szőlő pálcák tulajdonosai mindig egy nagyobb célt űznek, és mindig sikerül meglepniük másokat. Erős személyiségek, akik emellett érzékenyebbek is másoknál. Vonzzák őket a versenyhelyzetek. Már akkor jelez, ha csak a közelben érzékeli leendő gazdáját. Ezt a jelenséget kétszer is megfigyeltem.
 
Dió  
A dió pálca csak a különösen intelligens varázslókat és boszorkányokat választja ki magának. Gyakran megtalálható feltalálók kezében, jellemző rá a szokatlanul nagy alkalmazkodóképesség és sokoldalúság. Vigyázni kell vele, ugyanis kellően erős varázsló kezében ugyanúgy működik, mint gazdájáéban, végrehajtja azok utasításait is. Ez teszi igazán veszélyes pálcává: bármilyen parancsot végrehajt.
 
Fűz  
A fűz egy szokatlan pálcafa gyógyító erővel. Felfedeztem, hogy az ideális tulajdonosa gyakran rendelkezik (általában indokolatlan) bizonytalansággal, bár megpróbálja elrejteni. Miközben rengeteg magabiztos vevő ragaszkodott hozzá, hogy kipróbáljon fűzfapálcákat (vonzotta őket szép megjelenése és megalapozott hírneve, hogy különösen alkalmas nonverbális varázslásra), a fűzfapálcáim következetesen kiválogatták azokat, akik kicsinek érzik magukat a tanuláshoz. A családomban ismert az a közmondás, hogy "Ki távolra utazik, fűzzel lesz a leggyorsabb" – amit nyilván átvitt értelemben kell venni.  
 
Tiszafa
A tiszafa a legritkább pálcafák közé tartozik, ideális és hírhedt párbajpálca. Különösen sötét hírnévvel rendelkezik, sokan élet-halál urának tartják. Azonban az sem igaz, hogy jobban vonzza a sötét varázslókat, mint más pálcák. Gyakran épp a tiszafa pálcák lesznek mások heves védelmezői. E pálcát általában gazdájával együtt temetik el, akit még a sírjában is védelmez. A tiszafa sosem választ középszerű vagy félénk tulajdonost.
 

MAGOK
 
Unikornisszőr
Az unikornisszőr az egyik legmegbízhatóbb pálcamag, a lehető legkevésbé ingadozó. Nagyon ritka, hogy a feketemágia felé fordulna. Hűséges, erősen kötődik legelső tulajdonosához. Hátránya, hogy gyakran nem ad erős pálcákat, bár ez a fától is függ. Hajlamosak a melankóliára, amely olykor odáig is vezethet, hogy a mágia elhal bennük és ki kell cserélni a pálca magját.
 
Sárkányszívizomhúr
Általában ez a mag adja a legtöbb energiát a pálcának. Gyorsabban tanul a többi típusnál, és egygazdás pálcákat ad, erősen kötődik első tulajdonosához. Ez a mag mutatja a legerősebb tendenciát a feketemágiára, de nem magától. Gyakran okoz baleseteket, temperamentumos pálcamag.
 
Főnixtoll
Ez a legritkább pálcamag. A legváltozatosabb mágiaágakra képesek, bár hosszabb ideig is eltarthat, míg megmutatják képességeiket. Minőségi pálcamag, sok boszorkány és varázsló kedveli. Független pálca, nehéz megszelídíteni és hűségessé tenni."
 
Garrick Ollivander
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Pálcaleírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Memento Mori :: Offtopic :: Függelékek-